RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Харкові від коронавірусу помер відомий режисер і педагог

Заслуженний діяч мистецтв України і завідувач кафедри режисури драматичного театру Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Олександр Аркадійович Аркадін-Школьник помер сьогодні, 19 грудня.

Про це пише Харків Times.

Інформацію про смерть відомого режисера і драматурга підтвердили його колеги.

Так, заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьник помер у віці 68 років в лікарні, куди його напередодні госпіталізували з діагнозом COVID-19.

Український педагог в 1976 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, і після отримання диплома його запросили в Харківський державний академічний драматичний театр ім. Т. Шевченка. У цьому закладі Олександр Аркадін-Школьник не один рік працював - і режисером-постановником, і художнім керівником театру. Крім роботи в театрі, він також викладав в Харківському національному університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського, де виростив не одне покоління талановитих учнів.

Раніше ми повідомляли нові подробиці церемонії прощання з мером Харкова Геннадієм Кернесом, який помер в результаті ускладнень від коронавірусу.