RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Більше 20 країн ввели обмеження на авіаперельоти через мутації коронавірусу: повний список

Після повідомлення про новий штам коронавірусу, який виявили у Великій Британії, більше 20 країн світу призупинили транспортне сполучення з країною.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Обмеження на в'їзд до Великобританії ввели більшість європейських країн. Так, влада Австрії, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Данії, Ірландії, Італії, Нідерландів, Фінляндії, Франції та Чехії прийняли рішення про тимчасове призупинення авіасполучення з Великобританією. У Португалії дозволили в'їзд до країни з Великобританії тільки своїх громадян. Про наміри заборонити в'їзд з Великобританії з 21 грудня оголосила Швеція. В Іспанії заявили, що призупинять авіасполучення в Великою Британією, якщо аналогічні заходи не будуть прийняті на рівні всього Євросоюзу.

Обмежувальні заходи щодо авіасполучення з Великою Британією вирішили запровадити у Канаді - там припинили авіаперельоти на 72 години. Ізраїль заборонив в'їзд з Великобританії всім, крім власних громадян. Туреччина призупинила авіасполучення з Великобританією, Данією, Нідерландами і ПАР, де також була виявлена нова мутація коронавірусу.

Також припинили авіасполучення з Великою Британією влада Колумбії, Сальвадору, Чилі, Аргентини і Марокко. Саудівська Аравія повністю закрила свої кордони і зупинила авіасполучення на тиждень.

Повідомляється, що 21 грудня відбудеться екстрене засідання Євросоюзу, на якому планується обговорити введення обмежень на транспортне сполучення з Великобританією на рівні всіх 27 держав-членів.

Як повідомляв "Апостроф", директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан заявила, що нова мутація коронавірусу, через яку ЄС готовий закрити пасажирське сполучення з Великобританією, вказує на те, що COVID-19 пристосовується до організму людини.