RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Не треба панікувати": в ВООЗ виступили з важливою заявою про нову мутацію коронавірусу

Нова мутація коронавірусу, через яку ЄС готовий закрити пасажирське сполучення з Великою Британією, вказує на те, що COVID-19 пристосовується до організму людини.

Про це в ефірі телеканалу BFM заявила Сільві Бріан, директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ, повідомляє ТАСС.

За її словами, в даний час не виявлено будь-якого впливу нової мутації коронавірусу на його летальність.

"Не треба панікувати. У цілому науці відомо, що чим більше випадків передачі будь-якого вірусу відбувається, тим більша ймовірність його модифікацій", - зазначила Бріан.

Представник ВООЗ підкреслила, що віруси видозмінюються, і щоб точно з'ясувати, чи змінюється вплив вірусу на людину, необхідні додаткові лабораторні дослідження.

Бріан підкреслила, що при кожних виявлених мутаціях коронавірусу слід визначати, які саме нові характеристики він набуває, чи відбуваються великі зміни, або ж це просто звичайна еволюція.

"Вважаю, що заходи, які прийняті тепер у Великій Британії, дозволять сповільнити його поширення і воно не буде стрімким у той період, який передує масовому застосуванню вакцин", - сказала представник ВООЗ.

Раніше ми розповідали, що медики в Англії зафіксували новий штам коронавірусу, який більш заразний від звичного SARS-CoV-2 на 70%, після чого прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив про новий локдаун на Різдво.