RU  UA

Це все епічний фейл: лікар пояснив, чому багато українців проти вакцинації від COVID-19

В Україні давно провалено підхід до вакцинації, 40% громадян відмовились би від щеплень від коронавірусу навіть безкоштовно.

Втратили позиції: Зеленський пояснив, чому Україна не отримає вакцину від COVID-19 у числі перших

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV розповів лікар-інфекціоніст і стратег Вадим Арістов.

Він назвав це інформаційною війною, коли політики не можуть пояснити, чи варто вакцинуватися. Також депутати зайняли різні позиції.

"Вони осквернили розуміння громадськості про те, що таке вакцина, як вона працює, і чому її потрібно використовувати для власної сім'ї. Тому цим потрібно буде займатися. І займатися не просто чиновниками і засіданнями, а займатися серйозними комунікаційними підходами", - сказав Арістов.

За його словами, вакцинуватися чи ні - це одвічна боротьба добра і зла, знання і неуцтва. Зараз люди схильні довіряти не тільки думці експертів і вчених, а навіть блогерам, які висловлюють свою думку без тривалої освіти.

Українці не довіряють вакцині від коронавірусу, зазначив лікар-інфекціоніст. Але в цей же час вакцинація вже почалася в Британії, США, в Росії зараз заявляють про свою вакцину.

"У Російській Федерації десь 59% не довіряють вакцині. В кожній країні своя історія, проте, це все епічний фейл. Тобто наука у нас перестала мати істотну вагу, як це повинно бути", - сказав Вадим Арістов

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Підхід до вакцинації у нас провалений, тому що це війни - лікар-інфекціоніст.