RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У МОЗ розповіли, яку вакцину від коронавірусу може отримати Україна

Україна, швидше за все, отримає від COVAX вакцини від коронавірусу виробництва компанії Astra Zeneсa, які мають тільки 70% ефективності.

Таке заяву в коментарі "Українській правді" зробив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

За його словами, прогноз він робив з урахуванням виробничих потужностей цього виробника і українських реалій.

Чиновник зазначив, що у вакцин від Pfizer/BioNTech і Moderna ефективність досягає 95%.

При цьому у вакцини компанії Astra Zeneсa є перевага - її можна зберігати при температурі +2 ... + 8, в той час як зазначені вище вакцини потрібно зберігати при -20 до -60/-80 градусах.

Справа в тому, що більшість холодильників для зберігання вакцин в Україні були зношені і не придатні, що несе реальні ризики для зберігання вакцин в належному стані.

"Разом з тим зараз дуже багато вакцин, які знаходяться на останній фазі клінічних досліджень. Яку вакцину ми отримаємо, буде залежати від того, в які часові рамки буде відбуватися виробництво цієї вакцини", - зазначив Кузин.

За його словами, точну відповідь можна буде отримати тільки в січні 2021 року.

Як повідомляв "Апостроф", розроблена фахівцями вакцина від коронавірусу, якою почали прищеплювати росіян, дала збій - волгоградські медики заразилися після проведеної вакцинації.