RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні наклали арешт на найдорожчу Lamborghini - коштує майже 23 млн: фото

В Україні в рамках кримінального провадження наклали арешт на Lamborghini Aventador SVJ Roadster, яку можна вважати найдорожчою Lamborghini в Україні. Автомобіль, а разом з ним ще кілька люксових авто і суперкарів, стали жертвою міжнародної шахрайської схеми з легалізації (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генерального прокурора.

Заарештована Lamborghini SVJ Roadster - єдина в Україні (і одна з 800 в світі), суперкар коштує майже 23 млн гривень.

За інформацією Офіс генпрокурора, "задокументовано злочинну діяльність організованої групи громадян України та інших країн, яка в період 2017-2020 років реалізувала шахрайську схему з заволодіння коштами фізичних осіб під виглядом залучення інвестицій через спеціально створені веб-ресурси".

Так, шахраї пропонували громадянам заробляти на проведенні операцій з купівлі-продажу різних активів: банківських металів, іноземної валюти, криптовалюти, цінних паперів і т.п. Для введення інвесторів в оману, за допомогою програмного інтерфейсу сайтів імітували угоди купівлі-продажу та фіктивне зростання в 100 і більше разів прибутку від вкладених коштів.

Коли вкладники подавали заявку на виведення прибутку в готівку, до них телефонували працівники спеціально створених колл-центрів, вимагали внесення збору за обслуговування і комісії за переведення в готівку - додатково 15% від суми отриманих коштів. Після оплати акаунти інвесторів блокували, а розміщені на них кошти привласнювали. Після того кошти інвесторів, а насправді ошуканих громадян, зараховували на рахунки низки підконтрольних шахраям підприємств в Великобританії, Угорщині, Чехії, Естонії та інших країнах.

Під час обшуків, проведених правоохоронцями в рамках кримінального провадження за місцем проживання та здійснення злочинної діяльності фігурантів справи виявлено та вилучено гроші (еквівалент 1 млн доларів), чорнові записи, документацію та комп'ютерну техніку.

Також накладено арешти на автомобілі, квартири, будинок та інше нерухоме майно орієнтовною вартістю близько 50 млн євро. Разом з найдорожчою в Україні Lamborghini під арешт потрапили два Роллс-Ройса, Mercedes-Maybach, BMW Z8 і інші люксові авто.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на вулицях Луцька помітили розкішний суперкар Lamborghini Huracan кислотного яскраво-салатового кольору, ціна такого авто становить 8 млн грн.