Лікар дала поради, як не заразиться коронавірусом в кафе і ресторанах, які прийматимуть відвідувачів в новорічну ніч.
Про це повідомляє "Сегодня".
У закладах повинні дотримуватися всіх карантинних заходів: розставити столи на відстань, забезпечити провітрювання приміщення.
Однак лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна підкреслила, що такі місця лідирують по зараженню. Вірус легко підчепити в пабі або барі, де є вентиляція.
"Будь-який заклад стає осередком поширення інфекції. Логіка цього рішення проста - всім потрібні гроші", - сказала лікар.
Медик навела приклад, коли в Китаї один клієнт інфікував ще 10 відвідувачів. Це сталося через кондиціонер, який ганяв повітря разом з мікрочастинками COVID-19.
Контролювати виконання карантинних норм українськими закладами буде поліція. Вони можуть накласти штраф у разі порушення. Однак таких бригад з контролю поки немає. Їх обіцяють сформувати вже через кілька днів.
Як повідомляв "Апостроф", лікар-імунолог дав поради, як не заразитися коронавірусом в магазині.