RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні стало більше камер автофіксації порушень ПДР: де вони з'явилися, карта

На території Львівської області буде діяти система автоматичної фото та відеофіксації порушення ПДР.

Про це повідомив заступник керівника патрульної поліції України Олексій Білошицький на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що з 30 грудня 2020 року на автодорозі М-06 (Київ - Чоп) будуть працювати три камери відеоспостереження, вони контролюють дотримання вимог дорожнього руху.

Перша камера була встановлена на трасі 490 км + 400, неподалік від Буська, друга - на трасі 555 км + 662, недалеко від населеного пункту Солонка. Третю камеру встановлять на трасі 555 км + 730.

За словами представника патрульної поліції, місця для розміщення камер були обрані невипадково. Справа в тому, що саме на цих трьох трасах спостерігається найбільша кількість порушень, які в підсумку призводять до НС та аварій. Коли патрульна служба запустила камери в столиці України та Київської області, було зафіксовано 57 880 випадків порушення швидкості. На даний момент відомо, що цифра зменшилася в п'ять разів, а кількість ДТП - в три рази в місцях, де були встановлені камери.

Олексій Білошицький нагадав, що 45 камер, які знаходяться в українській столиці і Київській області, фіксують правопорушення у автоматичному режимі.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство інфраструктури планує в 2021 році з метою підвищення безпеки руху облаштувати ще 125 камер автофіксації з розширеним функціоналом і 100 сучасних WiM-комплексів ( "Зважування в русі") для автоматичного габаритно-вагового контролю на українських дорогах.