RU  UA

Рік, який ми не забудемо: що залишить по собі 2020-й

Видання The New York Times показало 2020 рік у фотографіях. До підбірки відібрали 44 знімки, кожен з яких глибоко передає сенс подій, які потрапили в об'єктив камери.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Новий рік-2020

Один із таких кадрів фотограф зробив у Новорічну ніч на Таймс-сквер у Нью-Йорку. На ньому щасливі та усміхнені люди, які ще навіть не здогадуються, наскільки важким видасться 2020-й. Саме цей рік принесе численні катаклізми, масштабні аварії, пандемію та гонку за вакциною для відновлення нормального життя.

Пожежі в Австралії

Уже за кілька днів лісові пожежі вкрили майже всю Австралію. Їхнім символом став зневоднений та голодний кінь, що буквально виборює право на життя.

Вогонь спалив понад 8 млн гектарів австралійського континенту. Близько мільярда тварин згоріли живцем. Катастрофи такого масштабу там не бачили ніколи.

Коронавірус в Італії

Не менш вражаючим виявився і знімок, на якому вишикувались італійські військовослужбовці та поліцейські. Вони везуть труни із загиблими від коронавірусу. Кладовища і служби кремації в регіоні Бергамо переповнилися померлими.

Та попри навислу загрозу тоді ще невідомої хвороби, італійці не втрачали віру в майбутнє. Коли у країні ввели повний локдаун, люди влаштовували концерти просто на своїх балконах.

Black Lives Matter

У добірку також увійшли знімки, які зробили у США. У травні там спалахнули масштабні протести проти расизму. А почалось усе зі смерті Джорджа Флойда - афроамериканця, якого під час затримання вбили поліцейські. Протягом кількох місяців тисячі людей виходили на мітинги у понад 150 американських містах. Час від часу прихильники руху боротьби з расизмом Black Lives Matter влаштовують акції протестів і досі.

Вибухи в Лівані

На початку серпня світ сколихнула нова трагедія. У столиці Лівану з інтервалом у 15 хвилин пролунали два потужних вибухи. Вони зруйнували майже пів міста. Хвиля від вибухів винищила житлові квартали, поперевертала автомобілі, з корінням вирвала дерева та білборди. Тоді загинуло понад 200 людей. Ще кілька тисяч отримали травми. Гуманітарну допомогу постраждалим від вибуху надсилали з усього світу.

Нагірний Карабах

Вже понад 30 років точиться конфлікт у Нагірному Карабасі. Вірменія та Азербайджан не можуть поділити спірний регіон. Цьогоріч конфлікт загострився у вересні, а бойові дії тривали майже до середини листопада. У ході протистояння з обох сторін загинуло майже по 2,5 тисячі людей. Ще 1500 осіб досі перебувають у лікарнях. І попри підписання тристоронньої мирної угоди, країни знову заявляють про зрив домовленностей.

Фото з Сантою

Символом нового життя людей в умовах пандемії стала фотографія із Санта-Клаусом. З казковим дідусем сфотографувалися дівчатка. Щоправда, на колінах у Санти посидіти вони не можуть, адже цього року дідусь сховався за ширмою і носить захисний екран.