RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вантажівки з трунами і панічний страх: як коронавірус перетворив світ на "пекло", фото і відео

Коронавірус продовжує забирати життя у всьому світі - зупинити його неможливо.

Коронавірус продовжує забирати життя у всьому світі - зупинити його неможливо. Фото: Getty Images

Смертельний коронавірус з Китаю не вщухає, набираючи нових обертів - число померлих від COVID-19 у світі перевищило 21 тис., але прогнози вчених невтішні - захворювання може стати сезонним.

За словами директора Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, зараження в Південній півкулі і на півдні Африки починаються в міру того, як у них стартує зимовий сезон. Це вказує на те, що припинити пандемію COVID-19 може тільки створення ліків і вакцини.

В Україні станом на 10:00 четверга, 26 березня, зафіксовано 156 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, за добу число інфікованих зросло на 43. "Апостроф" розповідає все, що відомо про ситуацію в Україні та світі.

У світі загальна кількість заражених коронавірусом SARS-CoV-2 досягла 472 790 осіб, за добу зафіксовано понад 50 тис. нових випадків. Померли 21 313 осіб.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 7 503 особи. Іспанія зайняла друге місце, обігнавши КНР за кількістю померлих, - 3 647 осіб. У Китаї за весь час епідемії загинуло 3 169 осіб. Одужали 114 911 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються Італія, Сполучені Штати, які вийшли на третє місце, включаючи Китай, Іспанія, Німеччина та Іран.

В Італії труни померлих від коронавірусу вивозять військовими вантажівками. У місті Серіате одночасно винесли на вулицю 45 трун, щоб відправити їх в іншу провінцію, - ці кадри шокували світ.

Померлих відправлять у Феррару в провінції Емілія-Романья для кремації, оскільки Бергамо не може впоратися зі зростаючою смертністю. Перед тим, як завантажити труни в вантажівки, в церкві провели поминальну службу.

В інтернеті з'явилися кадри, як виглядають зараз вулиці Рима. Для боротьби з поширенням інфекції в країні посилили покарання для тих, у кого підтверджений діагноз і хто порушує карантин. Оштрафувати можуть на кілька тисяч євро або дати до п'яти років в'язниці.

Італійська влада очікує падіння захворюваності на COVID-19 у країні вже цього тижня. За словами помічника гендиректора стратегічних ініціатив Всесвітньої організації охорони здоров'я Раньєрі Гуерра, в окремих регіонах спостерігається уповільнення інфікування - карантинні заходи дають свій результат.

В Іспанії ж поліцейські під час карантину розважають людей піснями і танцями. На острові Майорка патрульні машини їздять по вулицях, щоб підняти настрій громадянам. Більш того, під'їхавши до певного будинку, вони просять мешканців відкривати вікна і підспівувати разом з ними.

Проте, ситуація в країні сумна - коронавірус не тільки поширився по всій Іспанії, але і став стрімко зростати, не зупиняючись ні на годину. Король Феліпе VI вже навіть особисто зателефонував главі китайської фірми Alibaba Джеку Ма, з яким персонально знайомий, і попросив прислати 50 тис. тестів.

Коронавірус підхопила і перша заступник голови уряду Іспанії Кармен Кальво. 62-річний політик почувається добре і отримує медичну допомогу.

У Франції президент Еммануель Макрон оголосив про проведення військової операції "Стійкість" у зв'язку з поширенням в країні коронавірусу. За його словами, в цій ситуації французькі військові будуть виконувати "санітарні, логістичні та захисні" функції.

У країні на два місяці ввели надзвичайний санітарний стан - за порушення режиму ізоляції загрожують штрафи. Людина, яка вийшла на вулицю без поважної причини, записаної в спеціальному формулярі, мусить заплатити 135 євро. У разі рецидиву протягом двох тижнів - 1 500 євро.

Займатися спортом і здійснювати пробіжки жителям країни можна лише один раз на день, не довше години і на відстані не більше 1 км від будинку. Також однією годиною обмежено час прогулянок з дітьми. Заборонено діяльність ринків. У деяких регіонах Франції місцева влада запровадила комендантську годину.

У США від коронавірусу померли більше 1 000 осіб. Четверта частина всіх смертельних випадків припадає на штат Нью-Йорк. Крім того, новий коронавірус виявлений у 58 американських дипломатів за межами Сполучених Штатів, а також у 16 співробітників Держдепартаменту в п'яти містах на території Америки.

У зв'язку із загостренням ситуації Сенат США затвердив 2 трильйони доларів на ослаблення наслідків коронавірусу. Це найбільший за всю історію США пакет економічної допомоги.

На популярному серед туристів Балі, де ще не введено режим карантину, на вулицях нікого немає. Люди вирішили залишатися вдома, щоб не захворіти коронавірусом. Через загрозу поширення COVID-19 закрито більшість готелів, банків, кафе і ресторанів.

В Аргентині розважальний парк Ла-Плати переробили в медцентр для пацієнтів з коронавірусом. На кадрах видно, як робітники несуть матраци і захищають ширмами ліжка. У парку тепер 115 ліжок для дорослих і дітей.

У Буенос-Айресі очікується зростання числа хворих COVID-19. В Аргентині від коронавірусу померли вже сім осіб. Всього в країні 328 випадків зараження.

Ситуація в Україні

Станом на ранок 26 березня в Україні 156 людей підхопили COVID-19, за останню добу було зафіксовано 43 нових випадки, але згодом стало відомо ще про шість випадків у Києві.

Зараз коронавірусну хворобу виявлено:

Вінницька область - 1 випадок;

Волинська область - 2 випадки;

Дніпропетровська область - 2 випадки;

Донецька область - 1 випадок;

Запорізька область - 7 випадків;

Житомирська область - 2 (1 летальний) випадки;

Івано-Франківська область - 16 (2 летальних) випадків;

м Київ - 34 випадки + 6 нових випадків;

Київська область - 24 випадки;

Львівська область - 2 випадки;

Луганська область - 1;

Одеська область - 4;

Тернопільська область - 15 випадків (1 летальний);

Херсонська область - 1 випадок;

Чернівецька область - 42 (1 летальний) випадки;

Черкаська область - 2 випадки.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в країні від ускладнень вірусу померли 5 осіб, ще одна особа змогла повністю вилікуватися.

В Україні в зв'язку з карантином можуть навіть скасувати вибори - Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді законопроект зі змінами до закону про державний бюджет на 2020 рік, в якому, зокрема, закладено норму про "обнулення" фінансування місцевих виборів.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто