RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

З 1 січня в Україні змінюються правила виплати субсидій: що робити родичам заробітчан

З 1 січня субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть призначати за новими правилами, управління соцзахисту припинять особистий прийом громадян.

Про це повідомляє "ТСН".

З 1 січня документи на отримання субсидії можна буде подати в місцевій громаді, поштою або онлайн на офіційному сайті або в додатку "Дія".

"Це пов'язано з реформою децентралізації. В громадах є соціальні підрозділи, які мають приймати заяви від людей. Це стосується 67 видів допомог. Зокрема, і щодо субсидій", - уточнила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Трьом мільйонам українців, які вже є в програмі, субсидії перепризначили автоматично.

Разом з тим, в грудні уряд прийняв рішення надавати субсидію людям, які отримують допомогу з часткового безробіття та тим, хто доглядає за особою з інвалідністю.

Лазебна додала, що ті українці, які раніше не підпадали під програму, можуть подавати документи в будь-який момент. Українські громадяни, родичі яких працюють за кордоном, також можуть отримати субсидії.

"Ми не будемо звертати увагу на цю позицію. Бо раніше треба було декларувати", - зазначила Лазебна.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні встановили порядок повернення помилково виплачених громадянам субсидій, і тепер вони повинні будуть повернути гроші державі.