RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Археологи виявили артефакти епохи палеоліту: фото знахідок

В Ер-Ріяді група вчених з Саудівської Аравії виявили унікальні кам'яні знаряддя праці, зроблені в період палеоліту, близко 200 тисяч років тому.

Про це повідомляє Saudi Gazette.

Представники управління спадщиною повідомили, що унікальний кам'яну сокиру було знайдено в районі Шуайб аль-Адгам, що на схід від регіону Аль-Касим, і за всіма ознаками вона відноситься до періоду середнього палеоліту.

Дане знаряддя праці можна характеризувати, як вельми точне, що забезпечувало людям того часу, високу продуктивність праці.

Крім того, в цьому місці виявлено велику кількість інших предметів праці. Це говорить про те, що цей регіон був досить густо заселений. Значить клімат того часу на Аравійському півострові був максимально відповідним для комфортного життя. Багато тисяч років тому там було безліч природних ресурсів, якими користувалися стародавні племена для життя.

Супутникові знімки регіону Шуайб аль-Адгам, кажуть також про те, що тоді тут було безліч річок та озер. А, як відомо, наявність води, завжди приваблювало людей, щоб влаштуватися на її берегах. Саме тому, в період, коли на Аравійському півострові був зовсім інший клімат, ніж зараз, там проживало багато племен. А значить вченим ще належить зробити не одне відкриття в цьому цікавому місці.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, в Помпеях археологи знайшли магазин вуличної їжі, який був багато прикрашений фресками.