RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Папа Римський зробив гучну заяву про вакцинацію: ситуація у Ватикані

Папа Римський Франциск 9 січня заявив, що планує зробити щеплення від коронавірусної інфекції COVID-19 вже наступного тижня. Понтифік закликає всіх людей зробити щеплення, щоб захистити не тільки себе, а й оточуючих.

Про це повідомляє Reuters.

Хорхе Маріо Бергольо, більш відомий як Франциск, заявив, що вважає вакцину справжнім порятунком. За його словами, вакцинуватися чи ні - кожен вирішує сам, однак цей вибір впливає не тільки на життя того, хто отримує вакцину, але і на життя оточуючих людей. Саме тому Франциск закликає громадян зробити щеплення, щоб убезпечити всіх навколо.

Представники Ватикану заявили, що найближчим часом в місті-державі, де проживає близько 450 чоловік, включаючи Папу Франциска, буде проведена масова кампанія вакцинації від коронавирусной інфекції COVID-19. Франциск зазначив, що він вже записався на вакцинацію.

Уродженцю Буенос-Айреса 84 роки, Франциск входить в групу ризику по COVID-19. За словами папи Римського, коли він був молодий, в Аргентині йому видалили частину однієї легені під час захворювання. Окрім віку, це робить його ще більш вразливим для небезпечної недуги з КНР. Раніше представники Ватикану заявили, що очікують отримати в найближчі дні необхідну кількість вакцин.

У Ватикані також заявили, що був придбаний спеціальний холодильник для зберігання доз вакцин проти COVID-19. Жителі Ватикану, включаючи Папу Франциска, будуть використовувати вакцину Pfizer і BioNTech.

Як писав "Апостроф" раніше, в США після вакцинації від коронавирусу препаратом американської фармацевтичної компанії Pfizer помер лікар.