RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибух газопроводу під Лубнами: що відомо, фото і відео

У суботу, 9 січня, неподалік від міста Лубни на Полтавщині прогримів потужний вибух з подальшим горінням на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на дані момент про причини і наслідки цієї НП.

Що сталося

Близько 15:53 біля села Єнківці Лубненсокго району стався вибух на газопроводі з подальшим факельним горінням. Про це в поліцію повідомила жительки міста Лубни.

За словами очевидців, вибух був такої сили, що затремтіли вікна в будинках в довколишніх селах. Відео з місця пожежі опублікували в соцмережах.



Як ліквідували аварію

О 16:05 подачу газу на цю ділянку перекрили. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, наряди ДСНС і працівники газової служби. Попередньо було встановлено, що неподалік села Енківці на відстані близько 3-х кілометрів серед поля спостерігається горіння на місці, де залягає газопровід високого тиску.

Наслідки події

У прес-службі АТ "Лубнигаз" попередили про аварійні відключення через НП в деяких населених пунктах. Газовики звернулися до місцевих жителів з проханням після відключення газу переконатися, що всі газові конфорки були закриті.

В "Укртрансгазі" повідомили, що НП ніяк не вплинула на роботу газотранспортної системи і транзит газу через Україну. "Розгерметизація магістрального газопроводу" Уренгой-Помари-Ужгород "в Полтавській області 9 січня 2021 не вплинула на роботу українських ПСГ", - сказано в повідомленні.

Причини НП

Причиною вибуху на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород поблизу міста Лубни Полтавської області могла стати диверсія. Як повідомили на Facebook-сторінці оператора газотранспортних систем України, вибух і подальший пожежа була викликана розгерметизацією магістрального газопроводу, однак, чому вона сталася повинні встановити правоохоронні органи.

Оператор повідомив про інцидент Нацполіцію і Службу безпеки України.

"Розслідування встановить ймовірні причини аварійної ситуації, включаючи можливість диверсії", - йдеться в заяві.