RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вакцинація від COVID-19: названі країни, які лідирують за кількістю щеплень

Названо країни, які лідирують за кількістю прищеплених людей від коронавірусної інфекції COVID-19. Ці країни також придбали найбільше доз вакцин.

Про це повідомили журналісти Bloomberg.

Відразу три країни лідирують за кількістю щеплень від вірусу COVID-19: це Китай, Сполучені Штати та Ізраїль. У 41 країні світу медичні працівники ввели більш 24 мільйонів доз вакцин від коронавірусної інфекції. Згідно з даними від медичних експертів, доставка є однією з найскладніших в плані логістики завдань.

У статистиці враховується тільки кількість введених доз препарату, а не число людей, які пройшли етап вакцинації. Найбільше доз вакцини на території Сполучених Штатів - 7,725 мільйона, Ізраїль знаходиться на другій сходинці з показником - 1,692 мільйона. Топ-5 країн замикають Великобританія - 1,489 мільйона і ОАЕ - 1,02 мільйона. Також в список потрапила Російська Федерація, яка розробила власну вакцину під назвою "Супутник V". У Росії 800 тисяч доз вакцини, але дані не оновлювали з 2 січня 2021 року.

На даний момент в світі відомо про три вакцини, які продемонстрували найкращі показники - Pfizer (США), BioNTech SE (Німеччина) і "Супутник V" (Росія).

Як писал “Апостроф” раніше, новий 2021 рік у всьому світі буде проходити під знаком боротьби з пандемією COVID-19 та масової вакцинації населення.