RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Кінець може бути непередбачуваним: вчені назвали головну небезпеку мутованого коронавірусу

Мутований коронавірус з Великобританії в рази небезпечніше, ніж його відома рання форма. На думку вчених, новий штам здатний викликати ще одну "дуже погану" хвилю COVID-19.

На думку вченого Джеремі Фаррара, фахівці просто не знають, чого можна очікувати від нового штаму, пише Science

"Одне занепокоєння полягає в тому, що варіант коронавируса B.1.1.7 тепер стане домінуючим, глобальним з його вищої передачею. Він викличе ще одну дуже, дуже погану хвилю", - попереджає фахівець.

Через поширення нового вірусу багато країн почали прискорювати видачу вакцин або обговорювати схеми дозування, які можуть швидко захистити більше людей. При цьому вчені закликають уряди також посилити існуючі заходи контролю.

"Я відчуваю, що зараз ми знаходимося в іншій ситуації, коли більша частина Європи сидить і дивиться. Я дуже сподіваюся, що на цей раз ми зможемо зрозуміти, що це наш ранній дзвінок, і це наш шанс випередити цей варіант", - сказала журналістам вірусолог Емма Ходкрофт з Базельського університету.

За словами епідеміолога і доцента Лондонської школи гігієни і тропічної медицини Адама Кухарські, близько 15% людей, інфікованих в Англії, продовжували отримувати позитивні результати тестів в порівнянні з 10% інфікованих іншими варіантами.

Раніше ми повідомляли, в яких країнах офіційно зареєстровані випадки зараження новим штамом коронавірусу.