RU  UA

Україною прокотилася хвиля тарифних протестів: чого вимагають люди

Україною прокотилася хвиля тарифних протестів. Мешканці понад 20 населених пунктів вимагають знизити ціни на газ та повернути пільговий тариф на електроенергію.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

У Полтаві 200 людей прийшли під стіни обласної адміністрації. Здебільшого своє незадоволення висловлювали люди похилого віку. Протестувальники підготували звернення до міського голови і намагалися його передати. Утім охорона не пустила людей до адміністрації.

Гаряче було і в Івано-Франківську. Там близько 70 людей протестували біля приміщення "Івано-Франківськгазу". Люди намагалися зайти до керівництва установи, але їх не впустили.

Учасники акції кажуть, що перекриватимуть дороги, якщо їхні вимоги не почують. Пообіді мітингарі рушили в бік адміністрації.

Місцевий облгаз пікетували й у Львові. Там на площу перед підприємством вийшли близько 200 людей. Учасники мітингу впевнені, що тарифи на газ необґрунтовані.

"Вони і так зависокі. Це не я так вважаю, так є. Вони з нас останню шкіру здирають", - зазначила одна з мітингувальників.

Під облрадою та облгазом сьогодні мітингували і в Кропивницькому, Херсоні, Миколаєві, Харкові, Жмеринці, Прилуках і Кривому Розі.

А от на Буковині люди перекрили дві траси національного значення - біля Хмельницької та Івано-Франківської областей. Протестувальники не пропускали транспорт, і дороги перетворилися на суцільний затор. Правоохоронці відправляли автівки об'їздними дорогами.

Перекривали трасу і в Хусті на Закарпатті. На кадрах, які відзняли випадкові свідки, видно велетенську чергу з вантажівок. У мережі кажуть, що це лише мала частина затору.

Люди обіцяють, що збиратимуться ледь не щодня, якщо їх не почують. Тоді міжнародне сполучення повністю зупиниться.