RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Тарифні протести на дорогах України: де було перекрито рух 10 січня, фото і відео

У неділю, 10 січня, в декількох областях України відбулися мітинги проти підвищення комунальних тарифів, під час яких учасники акцій протесту перекривали проїзд автодорогами.

"Апостроф" зібрав інформацію з міст, в яких люди вийшли на протест.

Харків

Близько півсотні жителів Харківської області перекривали трасу в районі поста патрульної поліції в передмісті Харкова Пісочині. Люди вимагали скасування підвищення тарифів на транспортування газу.

Учасники мітингу безперервно ходили по пішохідному переходу, проте не заважали проїзду спецтранспорту, а кожні 15 хвилин пропускали машини. За акцією протесту і правопорядком на дорозі стежили співробітники Нацполіціі.


Пізніше учасники акції пішли зі своїми вимогами до будівлі міської ради Харкова.

Мелітополь

У Мелітополі на акцію протесту вийшли сотні громадян, незадоволених підвищенням тарифів на газ і електроенергію. Акція почалася під стінами виконкому, після чого протестуючі вийшли на проспект Хмельницького, де перекрили рух на пішохідному переході. Учасники акції пропускали тільки "швидкі". Деякі люди навіть кидалися під машини.

Як повідомляє видання РИА-Мелітополь, представники місцевої влади прибутку на мітинг і домовилися про зустріч з ініціативною групою протестуючих у виконкомі в понеділок, 11 січня, щоб розробити загальну тактику дій в боротьбі з високими тарифами на газ і електроенергію.


Миколаїв

Близько сотні місцевих жителів зібралися біля будівлі міської ради в Миколаєві. Як повідомляє видання "Новости N", протестуючі вимагали не підвищувати ціни на комунальні послуги.

Мітингувальники на деякий час перекрили рух транспорту на Інгульському мості, але після розмов з поліцейськими зійшли з проїжджої частини і відправилися на Соборну площу, де збирали підписи проти "тарифного геноциду".


Полтава

У Полтаві було обмежено рух по трасі Київ-Харків в межах міста. Як повідомляє видання "Полтавщина", акція протесту проходила на Київському шосе, через що тут виникли пробки.

Напередодні протестувальники провели мітинг, оголосивши свої вимоги, на площі перед Полтавською ОДА.

Кривий Ріг

У Кривому Розі місцеві жителі зібралися під будівлею міськради. Вони вимагали від влади зберегти тарифи, які діяли до 1 січня 2021 року.


Як раніше повідомляв "Апостроф", в четвер, 7 січня, незадоволені підвищенням комунальних тарифів громадяни перекрили трасу Київ-Харків, через це рух транспорту було паралізовано.