RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тарифний протест в Україні: фото і відео нових акцій в Києві та регіонах

В Україні набирають обертів тарифні протести. Люди, які не згодні з підвищенням цін на газ і електроенергію, виходять на вулиці міст.

Як пише "Уніан" в п'ятницю, 15 січня, в Києві на Майдані Незалежності пройшла акція проти підвищення тарифів.

Люди вимагають від влади ініціювати "реальне зменшення тарифів на газ та його розподіл". За їх словами, деякі тарифи зросли мало не вдвічі, тому вони вимагають у чиновників скасувати постанову № 1325, яке підвищує вартість електроенергії для населення.

Фото: УНІАН

Крім того, аналогічна акція пройшла в Полтаві. Як повідомляє Vgorode, 15 січня біля Полтавської обласної адміністрації близько 300 осіб вимагали скасування високих комунальних тарифів, відставки уряду і обласної ради. Мітингувальники перекрили рух по вулиці Соборності в районі Кадетського корпусу.

Тарифні протести пройшли також в Лубнах, Кременчуці, Миргороді та Підгорівці. Так, в Кременчуці близько 200 чоловік на площі Перемоги вимагали від міської влади скасувати рішення виконкому про підвищення тарифів і повернути пільговий тариф на електрику.

У Лубнах протестуючі перекрили трасу Київ-Харків. У соцмережах відзначають, що головна вимога - перегляд високих житлово-комунальних тарифів.

Жителі Підгорівка також блокували рух по трасі М-22 Полтава -Олександр. За порядком спостерігає поліція.

Також в Харкові, біля ХОДА пройшов мітинг проти підвищення тарифів. Відповідні фото опублікували в Twitter "Х ** ва Салтівка".

Як повідомляв "Апостроф", на акцію протесту проти підвищення цін на комунальні послуги вийшли і жителі Кропивницького. Люди тримають в руках плакати з гаслами: "Ні тарифному геноциду", "Вимагаємо прозорих і справедливих тарифів". На думку протестуючих, новий тариф на квартплату є економічно необґрунтованим і непідйомним для населення.