RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Спроба ухилитися від домовленостей: Кравчук відповів на "звільнення" полонених на Донбасі

Терористи ОРДЛО можуть повернути Україні полонених лише згідно норм міжнародного права та українського законодавства.

Про це інформує Telegram-канал української сторони у ТКГ, який цитує главу делегації Леоніда Кравчука.

Зокрема, він вирішив прокоментувати заяву бойовиків ОРДЛО про те, що вони в односторонньому порядку нібито передадуть Києву деяких утримуваних в місцях позбавлення волі громадян України.

За словами Леоніда Кравчука, Україна не може вітати цей процес, оскільки підконтрольні РФ терористи не можуть передавати громадян держави приватній особі, а повернення можливе лише згідно норм міжнародного права та українського законодавства.

Він також припустив, що російсько-окупаційна влада ОРДЛО та Віктор Медведчук намагаються ухилитися від виконання міжнародних домовленостей, які взяла на себе Російська Федерація.

"Тому я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень та синхронізовані із ними дії пана В.Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні та зобов’язань, які взяла на себе РФ, як сторона конфлікту. Хочу нагадати, що до врегулювання конфлікту може привести тільки послідовна робота в рамках Нормандського формату, а будь-які спроби ухилитися від виконання домовленостей не матимимуть ані успіху, ані підтримки у глав держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій", - йдеться у повідомленні.

Раніше Леонід Кравчук розповідав про новий обмін полоненими між Україною та терористами ОРДЛО.