RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Археологи виявили кам'яні знаряддя, яким 2 млн років - змінюють всі уявлення

На території Східної Африки були знайдені кам'яні знаряддя, яким більше двох мільйонів років. Група археологів вважає, що ця знахідка може багато розповісти про життя в стародавні часи.

Про це повідомили журналісти Courthouse News.

Як повідомила група археологів, знахідка, яка була знайдена на території Східної Африки показала: стародавні люди жили в нестабільному середовищі. Однак предки людини мали необхідні навички, які були потрібні, щоб звикнути до кліматичних змін.

Експертам вдалося виявити кам'яні знаряддя, які стародавні люди робили з гальки і кругляка. Це найбільш старі кам'яні знаряддя з усіх, що коли-небудь вдавалося знаходити по всьому світу. Раніше люди намагалися адаптуватися до будь-яких змін, вони пристосовувалися до всього. У разі, якщо їм була потрібна нова зброя, на допомогу приходили звичайні булижники.

Археологи заявили, що вони зацікавлені не тільки в тому, як стародавні люди справлялися з новими умовами життя, але і як сильно це відбилося на їхньому подальшому житті. Стародавні люди мали можливість змінити свій спосіб життя, вони робили те, що багато хто не може зробити в сучасному світі. Саме це і здивувало археологів.

Як писав "апостроф" раніше, археологи виявили в Ізраїлі затонулі скарби - їх вже назвали безцінними.