RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Українець створив унікальний снігохід - "розрізає" замети і не боїться перешкод: відео

На Тернопільщині 59-річний винахідник Ігор Радь змайстрував унікальний снігохід. Машина, яку він переробив з "Москвича", пересувається на гусеницях і легко долає 1,5-метрові замети.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Умілець з міста Зборів Тернопільської області працював над своїм винаходом 2,5 роки. Його снігохід має кабіну від польського "Жука", а решту - від "Москвича".

"Зроблено на базі москвичовського мотора, москвичовської коробки і москвичовських мостів", - розповів Радь.

Також від "Москвича" у снігохіда вісім коліс, які обтягнуті гумовою гусеницею, а спереду у нього розташовується "ніж", яким він розрізає снігові замети.

Винахідник ще не встиг обкатати всюдихід і поки він їде лише уперед та назад. Проте Ігор Радь випробуваннями свого винаходу задоволений.

За його словами, поки майстрував транспортний засіб, то набудував купу планів. Радь, який більше 20 років витратив на виготовлення саморобних тракторів, мотоблоків та причепів, планує змайструвати ще один снігохід, але вже не на гусеницях, а на лижах.

Як повідомляв "Апостроф", у Петриківці Дніпропетровської області з'явилося ще одне місцеве надбання - там народні умільці перетворили старий автомобіль "Запорожець" на хату, прикрашену петриківським розписом.