RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Фігурантам справи про пожежу в будинку для літніх людей у Харкові оголосили підозру: в чому їх звинувачують

22 січня стало відомо, що правоохоронні органи розглядають три версії смертельної пожежі у будинку для літніх людей в Харкові, яка спалахнула 21 січня. Серед них називалися підпал, необережне поводження з вогнем та замикання електромережі. Сьогодні також стало відомо, скільки всього підозрюваних у цій справі і чим вони займаються.

Інформація з'явилася в Telegram-каналі "Труха. Харків ".

Основними підозрюваними є чоловік, якому належить сам будинок, орендар будівлі, в якому розташовувався будинок престарілих, і його дружина. Жінка є керівником приватного підприємства. Повідомляється, що саме вона займалася всім, що пов'язано зі звітністю і керувала процесом заселення, а також виконувала багато іншої роботи. Також підозрюваним вважають адміністратора, який займався координацією роботи "пансіонату", але при цьому не був працевлаштований офіційно.

Ці люди були затримані та отримали звинувачення за статтею 208 Кримінального кодексу України.

За словами слідства, орендар будинку і його дружина - засновники "пансіонату". Подружня пара спочатку хотіли здійснювати діяльність, яка дослівно звучить, як: "сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів". Відомо також, що перебування в будинку для літніх людей було не дешевим, в середньому становило 15 тисяч гривень на місяць.

Працівники правоохоронних органів продовжують допитувати інших працівників пансіонату, де сталася надзвичайна подія. Також слідство допитує і свідків пожежі. Проводяться обшуки та відповідні експертизи.

Як писав "Апостроф" раніше, в Харкові 21 січня сталася смертельна пожежа на вулиці Нижня Гієвська(Холодна гора), в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих.