RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

У сусідній з Україною країною з'явиться російська вакцина від коронавирусу

2 мільйони доз вакцин від коронавірусу «Супутник V» придбала у Росії Угорщина. Цього обсягу буде достатньо для вакцинації 1 млн осіб - зазначив Петер Сійярто, міністр закордонних справ Угорщини в п'ятницю на прес-конференції з Сергієм Лавровим, міністром закордонних справ РФ.

Про це написав сайт Euronews.

Сийярто зазначив, що доставка вакцини буде здійснюватися в 3 етапи. За лютий буде здійснена доставка 600 тисяч доз, в березні - 1 мільйон доз, в квітні - 400 тисяч доз.

Угорська влада в середу підписала вакцині «Супутник V» тимчасовий дозвіл на вакцинацію в Угорщині. За словами генерального директора Національного інституту лікарських засобів Матіас Сентівані, ліцензування вакцинації завершилося за два місяці до підписання договору на доставку. На даний момент очікується висновок Національного центру громадської охорони здоров'я про відповідність вакцини наданим документам - на це знадобиться до 2-х тижнів.

Результатів клінічних випробувань третьої фази публікацій ще не було, саме з цієї причини західні країни скептично ставляться до новин про ефективність російської вакцинації.

Вакцинація просувається повільно

Як було опубліковано в п'ятницю, за останню добу коронавірус був підтверджений у 1311 угорців, а загальна кількість інфікованих досягла 356973 людини. Померло за останні 24 години - 98 пацієнтів (загальна кількість летальних випадків - 11811 осіб). На стаціонарному лікуванні перебуває 3959 пацієнтів, на штучній вентиляції легенів - 274.

На сьогоднішній день вакцину отримали 138983 особи, з яких повторне вакцинування провели 5815 особам. Серед вакцинованих більший відсоток - це медичні працівники. Щотижня в країну заходить кількість доз, яких достатньо для вакцинації 36 тисяч чоловік.

Карантин без послаблень

Що стосується карантинних заходів, які вступили в силу в листопаді 2020 року, послаблень не намічається. Запущено комендантську годину з 8 години вечора до 5 години ранку. Для відвідування обмежений доступ до будинків престарілих та лікарень.

Робота ресторанів відбувається в режимі «На винос». Відкриваються зали тільки для освітніх, економічних і ділових цілей.

Масові заходи заборонені. Спортивні змагання проводяться без глядачів. Закрито ковзанки, зоопарки, кінотеатри, бібліотеки, музеї, басейни.

Сімейні і приватні заходи допустимі до 10 осіб. На похорон допускається до 50 осіб.

Соціальна дистанція в силі. Маска при знаходженні в громадських місцях, зелених зонах, парках - обов'язкова.

Як писав "Апостроф" раніше, в Україні вакцина від коронавірусу з'явиться в аптеках - названо терміни і ймовірну ціну