RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Суд прийняв важливе рішення по фігурантам справи про пожежу будинку престарілих в Харкові

У суботу, 23 січня, Київський районний суд міста Харкова обрав запобіжний захід 45-річному орендарю пансіонату для людей похилого віку та його 43-річній дружині, яка керувала закладом, в якому 21 січня сталася смертельна пожежа.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі.

Як сказано в повідомленні, відповідно до постанови суду обом фігурантам справи обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Нагадаємо, що в результаті пожежі в двоповерховому житловому будинку, розташованому в Холодногірському районі Харкова, загинуло 15 осіб, а ще 5 - отримали тілесні ушкодження і були доставлені в лікарні міста.

"Власник домоволодіння, який здав двоповерховий будинок під пансіонат, орендар будинку і його дружина, яка фактично керувала установою, а також адміністратор, який координував роботу пансіонату були затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Затриманим оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком від 3 до 8 років.

Як повідомляв "Апостроф", слідство розглядає три версії смертельної пожежі в будинку для літніх людей. Серед них підпал, необережне поводження з вогнем та замикання електромережі.