RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Європі починають експериментальне лікування COVID-19 антитілами: що відомо

Ефективне лікування коронавірусу сьогодні є першочерговим завданням для всіх країн світу. У Німеччині заявили, що почнуть застосовувати експериментальне лікування антитілами, яке допомогло швидко вилікувати колишнього президента США Дональда Трампа від COVID-19.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Шпан сайту Medicalxpress.

Уряд Німеччини закупив 200 000 доз моноклональних коктейлів з антитілами на суму 400 млн євро. Тепер їх передадуть в університетські лікарні вже на майбутньому тижні і почнуть активно застосовувати для боротьби з пандемією. Таким чином, Німеччина стане першопрохідцем серед країн ЄС, що використовує цей метод лікування коронавируса.

Поки не повідомляється, хто виробник цих ліків. Але цей однозначно той же препарат, яким в жовтні 2020 року успішно вилікували Трампа.

"Вони працюють як пасивна вакцинація. Введення цих антитіл на ранніх стадіях може допомогти пацієнтам з високим ризиком уникнути більш серйозного прогресу", - пояснив Шпан.

Дональд Трамп підтвердив, що лікувався від COVID-19 за допомогою терапії антитілами і з використанням препарату REGN-COV2. Після того, як він вийшов з госпіталю, політик поділився, що ліки виконали "фантастичну роботу".

Замовлення Німеччини на інноваційний препарат був зроблений на тлі того, що виробники вакцин Pfizer, BioNTech і AstraZeneca заявили про те, що в Європу планується доставити набагато меншу кількість доз, ніж передбачалося раніше. Всьому виною проблеми з виробництвом вакцини.

Як писав "Апостроф" раніше, у Німеччині виявили новий штам коронавірусу, яким вже заразилися 35 осіб.