RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Трамп назвав препарат, який врятував його від коронавірусу: ціна лікування вражає, відео

Президент США Дональд Трамп, у якого напередодні виявили антитіла до коронавірусу, заявив, що його врятував ремдесівір.

Про це він повідомив у відеозверненні, оприлюдненому в Twitter.

За словами Трампа, йому пощастило, що він заразився коронавірусом, інакше б він не дізнався про властивості ремдесівіру, який він назвав "божим благословенням".

У той же час президент США заявив про плани забезпечити експериментальні препарати, якими його лікували від коронавірусу, для всіх американців.

"Я хочу, щоб у всіх було лікування, яке було у президента", - сказав Трамп.

Як уточнює The New York Times, на лікування президента США в медичному центрі імені Уолтера Ріда за три дні було витрачено понад 100 тис. доларів - більше 2,8 млн гривень.

У цю суму входить ціна аналізів на коронавірус, застосування різних сироваток на основі антитіл, вартість перебування Трампа у військовому госпіталі, а також витрати на його транспортування на вертольоті з Білого дому в медустанову і назад.

Крім того, в суму врахували витрати на експериментальні процедури або ліки, які не підпадають під дію стандартної медичної страховки.

Довідка. Ремдесівір є новим противірусним препаратом в класі нуклеотидних аналогів. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США 1 травня 2020 видало в спрощеному порядку "дозвіл для екстреного використання" ремдесівіру для лікування COVID-19 в США".

Як повідомляв "Апостроф", Facebook видалив пост Дональда Трампа, в якому він стверджував, що коронавірус "менш смертоносний", ніж грип.