RU  UA

СБУ катастрофічно ослаблена: розвідник назвав головну проблему

На сьогодні Служба безпеки України, де останнім часом вибухають гучні скандали і з'являються інформаційні витоки, яких не мало б бути за жодних обставин, ослаблена як державна інституція. Причиною цього є те, що туди прийшли люди, далекі від специфіку роботи в цьому органі.

Про це розповів екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу лайт" на Апостроф TV.

За словами генерал-лейтенант запасу, з 2014 року з української спецслужби пішли люди, які були професіоналами своєї справи.

"В Службі безпеки України з'являються нові обличчя, а люди, які мають великий досвід і знання, звідти йдуть. Те, що я зараз бачу, це наслідки тенденції, коли в СБУ почали приходити люди, які не мають ніякого відношення до спецслужби. Наслідками цього є ситуації, про які стало відомо днями", - розповів Гвоздь, говорячи про спецоперацію із затримання екс-заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, якого звинувачують в підготовці замаху на високопоставленого офіцера Служби.

Дану спецоперацію він назвав порушенням конспірації, що неприпустимо для спецслужб.

"Це катастрофа. Один СБУшник замовляє другого СБУшника, в цей процес включається третій СБУшник з "Альфи". І врешті все слідство проводить СБУ. Це повний абсурд", - заявив Гвоздь.

Все це, за словами генерал-лейтенанта, говорить про те, що Служба безпеки України вимагає докорінного реформування.

Як повідомляв "Апостроф", 22 січня в Києві затримали співробітника управління "К" СБУ Юрія Расюка, якого звинувачують в підготовці вбивства генерала відомства.