RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Презентовано прототип літаючого авто з вертикальним зльотом і швидкістю 350 км/год: фото

Канадські розробники презентували прототип гібридного літаючого автомобіля з вертикальним зльотом Cavorite X5, який може розвинути швидкість до 350 км/год.

Про це повідомляє видання New Atlas.

Компанія Horizon Aircraft, що базується в Канаді, представила новий висококласний електричний літальний апарат. Cavorite X5 поєднує в собі не лише відмінні функціональні характеристики, а й витончений дизайн.

Електричний літак має два набори крил: менші спереду та більші ззаду. Під час злету та посадки обидві пари крил транспортного засобу розкриваються, щоб виявити прихований набір пропелерів. Це дозволяє виконувати функцію багатоцільового мультикоптера з 16 роторами.

Cavorite X5 оснащений гібридною установкою, завдяки якій транспортний засіб зможе пролетіти до 500 кілометрів з пасажирами, і до 1 000 – без них.

Літаючий автомобіль розрахований на перевезення п'яти пасажирів, а також може перевозити вантажі. Його швидкість досягатиме 350 кілометрів за годину, а сам транспортний засіб завдяки інноваційній конструкції може літати вертикально.

Наразі Cavorite X5 перебуває на етапі концепції. У компанії працюють над малими прототипами електричного гібрида та готуються до його випробувань. У серійне виробництво літаючий автомобіль може надійти у 2024 році.

Як повідомляв "Апостроф", експерти назвали 10 найбільш божевільних військових літаків, які відомі сьогодні. До переліку увійшли і стелс-бомбардувальники, і масивні носії. Ці військові літаки випереджають щонайменше на 20 років все, що відомо сьогодні громадськості.