RU  UA

Сніговий апокаліпсис: як Одеса справляється з потужними снігопадами

В Одесі другий день поспіль не вщухають снігопади. Через негоду в місті впали сотні дерев та обмерзла контактна мережа електротранспорту.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

В Одесі зберігається мінусова температура. Востаннє настільки потужні снігопади одесити бачили близько 5 років тому. Комунальники не встигають ліквідувати наслідки стихії.

27 січня на вулицях Одеси працювало 90 одиниць спецтехніки. Проте цього виявилося замало, тож влада задіяла ще 76 одиниць техніки. Боротися з наслідками снігопадів комунальникам допомагають 250 курсантів військової академії.

Снігопади наробили в місті чимало лиха. Через шквальний вітер в Одесі впали майже 500 дерев та гілок. Вони падали просто на припарковані автомобілі, через що в місті багато розтрощених автівок. Комунальники не встигають прибирати дерева, які впали, тож водії залишили свої автомобілі та чекають на більш сприятливі погодні умови, щоб їх забрати.

За минулу добу в Одесі до травмпункту звернулися 58 людей. 7 осіб довелося госпіталізувати.

Проте на негоді добряче заробляють одеські таксисти. Відучора перевізники підвищили тарифи на 50-70%. Через снігопади громадський транспорт практично не курсує. У зв'язку з подальшим погіршенням погодніх умов ціна на проїзд у таксі до вечора може зрости ще більше.

Важкою залишається ситуація в Одеській області. На в'їздах до міста утворилися величезні черги з вантажівок. Близько 700 фур не можуть заїхати в місто. Це стосується і автобусів, які застрягли на в'їзді до Одеси.

За прогнозами синоптиків, погода має стабілізуватися ближче до вечора. Не зважаючи на це, одесити готуються до чергового сніжного апокаліпсису.