RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вчені розповіли про гігантського динозавра, схожого на лелеку - жив в Африці 100 млн років тому: фото

Вчені з Лондонського університету Королеви Марії та Мерілендського університету провели нове дослідження, з'ясувавши, що спинозаври, які жили в Північній Африці 100 мільйонів років тому, годувалися, виловлюючи рибу з берега. Також вони полювали за дрібною здобиччю на суші.

Про це повідомляється на сайті palaeo-electronica.org.

Попередні теорії припускали, що 15-метровий звір був в основному водним хижаком, який використовував свій довгий хвіст, щоб плавати і переслідувати рибу в воді.

Нове дослідження доводить, що спинозавр не був добре пристосований до життя водного хижака. Дослідники порівняли риси спинозавра з черепами і скелетами інших динозаврів і різних живих і вимерлих рептилій, які жили на суші, у воді або і там, і там. Вони виявили, що життя динозавра було дуже схоже на звички болотної чаплі.

Вчені з'ясували також, що спинозавр плавав гірше, ніж крокодил. Пов'язано це з тим, що у нього була нерозвинена мускулатура хвоста.

Вчений з лондонського університету Девід Хоун сказав: "Деякі дослідження показали, що він активно переслідував рибу в воді. Але, хоча вони могли плавати, вони не були достатньо швидкими або спритними".

Том Хольц, головний викладач палеонтології хребців Університету Меріленда, додав, що ця істота була "дивною твариною навіть за стандартами динозаврів". Він сказав, що спинозавр "не схожий на жодну з істот, що живуть зараз".

Спинозавр був знайдений в Єгипті в 1915 році. Перші відомі скам'янілості спинозавра були знищені бомбардуваннями під час Другої світової війни, це ускладнило роботу палеонтологів.

Як повідомляв "Апостроф", в США виявлений добре зберігся череп трубчастого динозавра Parasaurolophus, який бродив по Північній Америці 75 мільйонів років тому.