RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Колекціонер знайшов незвичайний дорогоцінний камінь - нагадує монстра з "Вулиці Сезам": фото

У Бразилії колекціонер знайшов дорогоцінний камінь агат, але він був схожий на персонажа телевізійної програми "Вулиця Сезам".

Про це повідомляє Live science.

Знахідку виявив каліфорнійський колекціонер мінералів Майк Бауерс в Соледаді на півдні Бразилії. Але його більше здивував не саме дорогоцінний камінь, а його схожість з монстром Коржиком (Cookie Monster).

"Дещо незвично знайти форму обличчя в агатах, але в багатьох випадках це схоже на погляд на хмари. Ви як би бачите обличчя", - сказав Бауерс.

Він додав, що ще одна особливість знахідки - обличчя персонажа можна побачити з обох сторін ограненного каменю.

Бауерс зазначив, що поки планує залишити камінь собі. За його словами, в кінцевому підсумку камінь може виявитися в музеї або в руках висококласного колекціонера.

Агат - твердий шаруватий мінерал, напівдорогоцінний камінь. Він відрізняється неймовірним розмаїттям кольорів і незвичайним шаруватим малюнком на зрізі.

Як повідомляв "Апостроф", в канадській провінції Британська Колумбія місцевий житель знайшов дивний артефакт - влітку минулого року на пляжі Вікторії він знайшов покритий водоростями кам'яний стовп з обличчям людини вагою 100 кг. Після аналізу вчені ідентифікували його як корінний артефакт.