RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У США винайшли нову термоядерну ракету, яка доставить людей на Марс в 10 разів швидше

Фізик Фатіма Ебрахімі з Прістонської лабораторії фізики плазми (PPPL) при Міністерстві енергетики США винайшла унікальну термоядерну ракету, яку можна буде використовувати в майбутньому для доставки людей на Марс максимально швидко.

Про це пише Dailymail.

Ракета буде набагато швидше, ніж ті, які є сьогодні. Вона буде використовувати нову плазмову технологію, фактично, стріляючи частинками плазми із задньої частини ракети, що дозволить багаторазово збільшити швидкість руху ракети. Крім того, будуть використовуватися магнітні поля, що дозволить підбирати величину тяги для конкретної місії, а астронавти зможуть змінювати її при пілотуванні на віддалені планети.

За попередніми розрахунками винахід Ебрахімі зможе доставити перших людей на Марс в 10 разів швидше, ніж нинішні ракетні двигуни, які використовують електричні поля для руху частинок.

"Я вже давно готувала цю концепцію. Сама ідея виникла в 2017 році, коли я сиділа на палубі і думала про подібність між вихлопом автомобіля і високошвидкісними частками вихлопу. Під час роботи цей токамак виробляє магнітні бульбашки, звані плазмоидами, які рухаються зі швидкістю близько 20 кілометрів на секунду, що мені здалося дуже схожим на тягу ", - сказала Ебрахімі.

Відомо, що плазма це та сила, яка рухає сонцем і зірками. Це гарячий заряджений стан речовини, що складається з вільних електронів і атомних ядер, які становлять 99 відсотків видимого Всесвіту і здатні генерувати величезну кількість енергії.

За словами Ебрахімі, використання плазмоидов дасть більш високу швидкість на початку польоту космічного корабля.

"Подорож на великі відстані займає місяці або роки, тому що питомий імпульс хімічних ракетних двигунів дуже малий, тому кораблю потрібен час, щоб набрати швидкість. Але якщо ми створимо двигуни, засновані на роботі магнітного поля і плазми, то ми зможемо виконувати далекі місії за більш короткий період часу ", - сказала вона.

Технологія термоядерного синтезу не зовсім нова концепція. Але двигун, який придумала Ебрахімі відрізняється за трьома параметрами:

  1. По-перше, можливість зміна сили магнітних полів, що дозволити збільшувати або зменшувати силу тяги, а це дозволяє краще маневрувати в космосі.
  2. По-друге, новий двигун малої тяги виробляє рух, викидаючи частки плазми і магнітні бульбашки, відомі як плазмоїди.
  3. По-третє, концепція Ебрахімі використовує магнітні поля для пострілу частинами плазми з задньої частини ракети.

Як писав "Апостроф" раніше, в США відбувся успішний старт ракет Falcon 9, він запам'ятався завдяки рекордній кількості супутників. У мережі було опубліковано відео запуску.