RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Шмигаль зробив важливу заяву про ослаблення карантину в Україні

Україна може повернутися до адаптивного карантину - в ряді областей, де низьказахворюваність на коронавірус, обмеження можуть пом'якшити.

Про це в понеділок, 1 лютого, під час традиційної селекторної наради з президентом України Володимиром Зеленським заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Аналіз показує, що є регіони, в яких можливе більше ослаблення карантинних заходів - до рівня, який відповідав жовтій і зеленій зоні. Уряд планує більш детально вивчити це питання і прийняти відповідне рішення", - зазначив він.

За словами Шмигаля, вперше за довгий час число активних хворих на коронавірус в Україні опустилося нижче 200 тисяч. У той же час, незважаючи на зменшення показників нових випадків і летальності, за минулий тиждень зросла кількість госпіталізованих.

Прем'єр зазначив, що на тлі зниження всіх показників підтверджується факт, що люди менше звертаються до лікарів і менше роблять ПЛР-тестів.

Нагадаємо, з 25 січня в Україні перестали діяти посилені карантинні обмеження - вся країна перейшла в "помаранчеву" зону карантину.

Зокрема, знову заборонено проводити масові (культурні, в тому числі концерти, спортивні, соціальні, рекламні) заходи за участю більше 20 осіб. Також під забороною прийом відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць.

Заклади громадського харчування не працюють з 23:00 і до 07:00 з забороною проведення розрахункових операцій після 22:00 години. Тимчасові обмеження не стосуються адресної доставки замовлень і замовлень з собою.

Читайте також матеріал "Апострофа": МОЗ каже, що все добре, а хворих людей виписують додому, де вони вмирають - волонтер.