RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Помер відомий український режисер

У понеділок, 1 лютого, у віці 63 років, помер відомий український театральний режисер і продюсер Сергій Проскурня.

Про це в Facebook написав екс-міністр культури Євген Нищук.

"Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав наш драматург. Важко зрозуміти масштаби подій, яких стосувалося його серце і креатив", - написав Нищук.

Про причини смерті не повідомляється.

Сергій Проскурня - український театральний режисер, продюсер, лауреат премії Національної спілки театральних діячів України "Експеримент" - народився в 1957 році у Львові. З грудня 2007 року входив в команду міністра культури і туризму України Василя Вовкуна, згодом став радником міністра на громадських засадах. Був художнім керівником Одеського театру опери і балету.

З 2009 до 2015 року працював головним режисером Черкаського драмтеатру. У 2013-2014 роках зняв кінопроект "Наш Шевченко" (частина сюжетів знімав на Евромайдане). Розробив концепцію виставки "Шевченкоманія" в "Мистецькому арсеналі".

9 березня 2014 з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка вийшов фільм Сергія Проскурні "Тарас Шевченко. Ідентифікація". Він був режисером ораторії "З нами Бог", присвяченій героям Небесної сотні і військовим, які воюють на сході України, головним режисером-постановником концерту "Україна. Народжені вільними", який відбувся в День Незалежності на Майдані в 2016 році.

Як повідомляв "Апостроф", 14 січня помер юрист, співуправляючий партнер юридичної компанії HillMont Partners Сергій Нижній, який входив до найближчого оточення президента Володимира Зеленського.