RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Жінки мають право говорити на рівних": у Раді розгорівся скандал через сексизм

У Верховній Раді розгорівся скандал через сексизм після слів народного депутата Сергія Рудика (група "Партія "За майбутнє") на адресу нардепа від "Слуги народу" Мар'яни Безуглої.

Відео виступу депутатів проти сексизму опублікував телеканал "Рада" в YouTube.

Депутат назвав свою колегу "дівчинка, якій 32 роки". Так він прокоментував її виступ про законопроект щодо реформи СБУ.

Так, 2 лютого, депутати-жінки в Раді вийшли зі своїм виступом проти сексизму. Промову почала нардеп від партії "Голос" Інна Совсун.

"Мене дивує, як і кожного в цьому залі, що "дівчинка, якій 32 роки, закликає нас проголосувати за один з дуже важливих документів". Саме так висловився народний депутат Сергій Рудик, з цієї трибуни минулого тижня, коли обговорювався законопроект про СБУ. Він це сказав про нашу колегу Мар'яну Безуглу", - зазначила Совсун.

За її словами, він також не шанобливо до цього згадав депутата минулого скликання Ірину Сисоєнко.

"Його (Рудика) подив викликає те, що може говорити жінка. Особливо, якщо їй 32 роки", - сказала нардеп і перерахувала видатних особистостей жіночої статі, які досягли висот до 32 років.

Політик підкреслила, що жінки завжди мають право говорити з чоловіками на рівних.

"До сексизму вдаються тоді, коли не вистачає сил і аргументів, коли не вистачає власної компетенції і професіоналізму", - сказала вона.

Відзначимо, що під час виступу Совсун в її підтримку вийшли й інші жінки-депутати. Рудика закликали вибачитися за його слова.

Однак сам нардеп не вибачився. Він вийшов до трибуни і заявив, що ніколи не виділяв стать, як окрему проблему. Далі його перебив спікер ВР Дмитро Разумков і вимкнув Рудику мікрофон.

Як повідомляв "Апостроф", останнім часом в ЗМІ і соцмережах все частіше миготить слово "сексизм", а народні депутати навіть пропонують встановити відповідальність за його прояви в Україні .