RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У МОЗ розповіли, яким препаратом будуть робити щеплення українцям в лютому

Уже в лютому в Україні повинна початися вакцинація від коронавірусу. Згідно із затвердженим планом, вакцинувати будуть препаратом американської компанії Pfizer. Потім українцям будуть робити щеплення другою партією вакцини виробництва британської компанії AstraZeneca, поставка якої запланована на середину квітня.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Так, дійсно, механізм COVAX підтвердив, що в Україну прийде 117 тисяч доз вакцини м+РНК, тобто виробника Pfizer, яка дозволена Всесвітньою організацією охорони здоров'я для використання в екстрених умовах. Пізніше Україна може ще додатково звертатися до COVAX і отримувати Pfizer, але це вже буде наступна поставка - в середині квітня", - уточнив Ляшко.

Він додав, що першими будуть вакцинувати медиків, які працюють з хворими на Covid-19 в лікарнях. Після них щеплення зроблять працівникам екстреної медичної допомоги. Серед цієї категорії першими вакцинують диспетчерів, а потім - бригади, які виїжджають на виклики до хворих на коронавірус.

За словами Ляшка, до кінця другого кварталу Україна очікує поставок від 2,5 до майже 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca. На цьому тижні вона має отримати прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"І чекаємо підписи міністром охорони здоров'я договорів, які вже проводить міжнародна організація, і де вони повинні з'явитися, по поставці вакцини за бюджетні кошти", - резюмував санлікар.

Читайте також матеріал "Апострофа": Мені соромно, що Степанов і Ляшко пишаються 117 тисячами доз вакцин - Ольга Стефанишина.