RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вчені пояснили мутацію коронавірусу: причина в одному із способів лікування

Вчені з Кембриджського університету імунології попередили, що коронавірус може мутувати при лікуванні за допомогою переливання плазми крові.

Про це пише агентство Bloomberg.

В рамках свого дослідження вчені 102 дня спостерігали за хворим коронавірусом, який раніше переніс рак. У перший час йому давали препарат ремдесівір, а після основної терапії вірус не зазнав істотних змін.

Через час COVID-19 намагалися лікувати за допомогою переливання плазми крові, і на цьому етапі коронавірус в організмі почав змінюватися - йдеться про мутації в ключовому "білку-шпильці", який вірус використовує для зараження здорових клітин.

"Коли у вірусу є можливість залишатися в організмі людини протягом тривалого часу і розмножуватися, він вчиться боротися з імунною системою", - попередив професор інституту Равіндра Гупта і додав, що коронавірус здатний мутувати в організмі людей зі слабким імунітетом і хронічними інфекціями.

Після мутації нові штами COVID-19 стали менш сприйнятливі до людського імунітету.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна може закрити питання вакцин, причому не за скажені гроші - лікар-інфекціоніст .