RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Що робити, якщо машина застрягла в снігу: корисні лайфхаки

Через сильні снігопади, які накрили багато міст України, на вулицях рух транспорту значно ускладнено, багато автомобілів буксують в сніжній колії.

"Апостроф" зібрав рекомендації, як витягнути машину зі снігу самому.

Щоб вибратися зі снігової "каші", спочатку необхідно випрямити колеса автомобіля і, по можливості, трохи приспустити їх, щоб вони придбали краще зчеплення з дорогою.

Зі снігу слід слід виїжджати на низькій передачі, дуже акуратно, поступово додаючи газу. Колеса повинні обертатися повільно, висока швидкість обертання шин піде тільки на шкоду - автомобіль просто викопає собі яму, а покришки перегріються і отримають пошкодження.

Не варто забувати про розкачку - рухатися взад-вперед до того моменту, коли колеса починають буксувати. За рахунок невеликого розгону накатом можна спробувати пробити собі дорогу вперед.

Істотно полегшить процес визволення зі снігової пастки лопата або її замінники, якими можна розбити лід під шинами і прибрати пухкий сніг. Цей спосіб особливо ефективний, якщо машина "сіла на черево" в снігу.

Збільшити зчеплення з дорогою можна за допомогою спеціальних ланцюгів для шин і мішка з піском. Замість піску можна використовувати підручні засоби - гілки, каміння, тільки слід враховувати, що все підкладене вилетить з-під коліс при першій же можливості.

Можна скористатися рідиною склоочисника вітрового скла, антифризом або сіллю, щоб розтопити сніг і лід і поліпшити зчеплення, хоча це погано з екологічної точки зору.

Врешті-решт, завжди можна попросити кого-небудь взяти ваш автомобіль на буксир, ідеально підійде трактор або вантажівку.

Як повідомляв "Апостроф", який випав в столиці України сніг ускладнив рух транспорту, в деяких місцях дороги практично не були розчищені.