RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Рік в СІЗО без вироку: апеляція прийняла рішення щодо Андрія Антоненка

У середу, 10 лютого, Київський апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу Андрію Антоненку, якого звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Обвинувачений, котрого заарештували ще 12 грудня 2019 року, буде перебувати під вартою в слідчому ізоляторі до 2 квітня.

Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на оголошене рішення суду.

Адвокати Антоненко клопотали про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на взяття на поруки. Сторона захисту стверджувала, що у прокурора немає жодного доказу провини, крім експертизи ходи.

"Це єдиний доказ, яким вони апелюють вже більше року. Немає ніяких свідків, нічого", - підкреслив один з адвокатів Антоненко.

Взяти обвинуваченого на поруки були готові півтора десятка чоловік.

"Я гарантую, що Антоненко приїжджатиме на всі засідання. І в сніг, і в бурю. Для мене, як публічної особи важливо зберегти своє ім'я. Тому я беру на себе цю відповідальність", - сказав один з поручителів, нардеп 8-го скликання Андрій Тетерів.

Прокурор Михайло Тішин, який представляє на судовому процесі звинувачення, стверджував, що існують ризики, через які відпускати з-під варти обвинуваченого не можна.

"Антоненко може ховатися від суду та впливати на свідків, спеціалістів і експертів, які ідентифікували особу, як ту, яка вчинила даний злочин", - заявив він.

В результаті суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 2 квітня.

Детальніше про розслідування справи про вбивство журналіста Шеремета, яке тягнеться вже понад рік, читайте в матеріалі "Апострофа": Експерт-каратист і нестиковка з ростом: чому зависла справа Шеремета