RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україну накриє арктичне повітря: синоптики розповіли, на які "сюрпризи" чекати до кінця лютого

Сильні снігопади наробили біди в Україні, тепер же на країну насувається новий циклон, який 11-12 лютого знову принесе сніг. Після чого настане значне похолодання.

Синоптик Укргідрометцентру Владислав Білик розповів, що в найближчі два тижні в Україні буде холодно, пише "Україна 24".

За його прогнозами, наступного тижня прогнозується досить холодна погода, але без істотних опадів. Снігопади в Україні завершаться до 13-14 лютого, а ось потепління не буде ані цього тижня, ані наступного.

До кінця тижня в північній частині України очікується вдень близько 10 градусів морозу, вночі - 15-20 градусів.

"Наступний тиждень прогнозується досить холодна погода, але без істотних опадів, тому ще два тижні зими у нас впевнено є", - сказав Білик.

У свою чергу, синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня повідомила, що в найближчі вихідні в Україну з півночі знову зайде холодне арктичне повітря.

"І під час прояснень в західних і північних областях ми можемо знову очікувати морози до -20 градусів, а то і -25 градусів", - зазначила Голеня.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова додала, наприкінці лютого в Україну прийде потепління, але воно буде недовгим. Зима в країні закінчиться не раніше середини березня.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві через сильні снігопади 11 і 12 лютого закриють дитсадки і школи.