RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні вдарять морози до мінус 30: синоптик назвав точні дати

Найближчими вихідними в Україну з півночі знову зайде холодне арктичне повітря, а в період з 15 по 18 лютого на півночі країни стовпчики термометрів можуть опуститися до 25-30 градусів морозу.

Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда, пише "Радіо Свобода".

Він додав, що найнижча температура зимового періоду в Україні - це мінус 42 градуси за Цельсієм. Тому очікувані морози не виходять за межі норми. При цьому, кліматичні зміни призводять до різких змін атмосферних процесів не тільки в бік збільшення середньодобової температури. Глобальні зміни клімату можуть ставати причиною також різкі похолодання.

За словами Кульбіди, за останні 25 років середня температура зимового періоду в Україні зросла більш ніж на 2 градуси, а середня температура літнього періоду зросла майже на 2 градуси.

"Тому тривалість зимового періоду істотно скоротилася. Весна приходить десь на два тижні раніше своїх середніх багаторічних термінів. Зменшилася і кількість днів з низькими температурами - у 3-4 рази, а кількість літніх днів з високими температурами, навпаки, зросла в 2 3 рази ", - зазначив гідрометеоролог.

При цьому, коли в Україну прийде весна і тепло, Микола Кульбіда не повідомив, оскільки методологія Укргідрометцентру дозволяє прогнозувати погоду на 15 днів.

Як повідомляв "Апостроф", снігопади в Києві триватимуть протягом усього лютого. Тільки вдень у неділю, 14 лютого, і в наступний за ним понеділок очікується сонячна погода. Однак, відсутність снігу компенсують люті морози.