RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

СБУ викрила топ-"чиновника" ДНР, який влаштувався на роботу в Києві: гучні деталі

Колишньому заступнику "міністра" інформації "ДНР" Володимиру Пряхін, який проживав в Києві, слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в створенні терористичної організації і посяганні на державну цілісність.

Про це повідомили на офіційному сайті СБУ.

За даними слідства, підозрюваний в 2014 році взяв участь у створенні так званої "ДНР", де до 2016 року обіймав посаду заступника "міністра інформації".

"Він публічно закликав населення регіону до підтримки офіційної позиції керівництва самопроголошеної "ДНР". Також "чиновник" активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією і агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах", - сказано в повідомленні.

На сайті Офісу Генпрокурора України уточнили, що підозрюваний також здійснював насильство щодо полонених військовослужбовців Збройних Сил України.

Співробітники СБУ задокументували, що через деякий час Володимир Пряхін повернувся на підконтрольну українській владі територію поза встановленими пунктами пропуску. У Києві зловмисник відразу почав працювати політтехнологом і піарником проросійських громадсько-політичних структур.

"Оперативники СБ України встановили в Києві місце проживання екс-чиновника так званої "ДНР". Під час процесуальних заходів в його приміщенні правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку і матеріали, що підтверджують злочинну діяльність", - повідомили в прес-службі СБУ.

Володимиру Пряхін повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

До суду подано клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські розвідники перехопили розмову проросійських бойовиків на Донбасі, які говорили про злочини, зокрема - вбивства воїнів ЗСУ.