RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Українці отримають компенсацію за опалення електроприладами: названо суму

Громадяни України, які після скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією вимушені платити величезні суми, отримають грошові компенсації - в середньому по 560 гривень.

Про це повідомив на форумі "Україна 30", який транслювався на офіційному YouTube-каналі, міністр соціальної політики Марина Лазебная.

За її словами, компенсацію буде виплачено до квітня.

"Врешті-решт це підтримка уряду людей, коли скасували тариф. У нас пільговий тариф був і для багатодітних сімей. Ми для них ще й розширювали програму субсидій ", - сказала міністр.

Слід зазначити, що до 1 січня 2021 роки для домоволодінь, які опалюються електроенергією, була можливість платити за три тисячі кВт * год за тарифом 90 копійок. З нового року тариф змінився і становить 1,68 грн. Таким чином суми в платіжках виросли майже вдвічі.

Нагадаємо, що компенсацію на оплату спожитої в першому кварталі 2021 електроенергії зможуть отримати наступні категорії громадян:

  • особи, які проживають в житлових будинках (у тому числі в будинках готельного типу, гуртожитках і квартирах), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості) і за станом на 31 грудня 2020 мали право на знижену ціну;
  • особи, які проживають в багатоквартирних і не газифікованих будинках, в яких відсутнє або не функціонує центральне опалення (в тому числі в сільській місцевості);
  • багатодітні сім'ї, сім'ї з усиновленими дітьми та дитячі будинки сімейного типу.

Як повідомляв "Апостроф", 29 січня Верховна Рада прийняла закон, яким передбачено компенсації людям, у яких встановлено електроопалення.