RU  UA

Засніжений Стамбул і обмерзлі Штати: погода лютувала по світу у вихідні

Вже другий тиждень в Україні лютує негода. Але не лише у нас природа влаштовує сюрпризи. В Японії стався потужний землетрус магнітудою понад 7 балів, у Гімалаях зросла кількість жертв в результаті сходу льодовика, а в Туреччині Стамбул засипало снігом.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Україна

В Україні вже кілька тижнів лютує негода. У чотирьох областях обмежили рух вантажівок на дорогах. Такі умови діють у Волинській, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській областях. Як повідомляє "Укравтодор", проїзд дорогами загального користування забезпечено.

За прогнозами синоптиків, хуртовина зміниться сильними морозами. Вночі температура подекуди сягатиме - 25 градусів. Вдень в Україні обіцяють до 10 градусів морозу. У Києві очікується ожеледиця.

Японія

Сильний землетрус стався біля берегів Японії. Внаслідок негоди травмувалися 153 особи, 12 з яких у важкому стані. Підземні поштовхи магнітудою у понад 7 балів відчувалися у десяти префектурах.

За розпорядженням прем'єр-міністра країни, у префектурі Фукусіма скасували рух потягів швидкісної залізниці. Крім того, внаслідок обвалу заблоковано проїзд швидкісним автомобільним шосе на острові Хонсю. Уряд намагається якнайшвидше відновити зруйновані райони.

Індія

Кількість жертв сходження льодовика в індійських Гімалаях зросла до 54-х. Ще 179 людей досі вважаються зниклими безвісти. Більшість із них - працівники, які перебували на будмайданчику греблі в момент сходження льодовика. Пошукові роботи ускладнюють погодні умови, адже рівень води у річці продовжує зростати.

Льодовик зійшов з гори Нанда-Деві тиждень тому. Гігантська брила впала у річку, через що вода піднялася за лічені хвилини і одразу знесла ціле місто, гідротехнічні споруди і 3 мости. Жителів найближчих сіл евакуювали, а місцева влада пообіцяла шукати людей доти, доки не знайдуть усіх.

США

На Сполучені Штати Америки обрушився крижаний шторм. Майже 300 тисяч жителів Орегону залишилися без світла. Ураган накрив північний захід Тихого океану льодом і снігом. Негода значно ускладнила пересування регіоном. Через екстремальні умови та проблеми з транспортом губернатор Орегона оголосив у штаті надзвичайний стан.

Туреччина

Сніг накрив і турецький Стамбул. Зранку подекуди намело до 30 сантиметрів снігу. У міжнародних аеропортах скасовано десятки рейсів. Зупинився рух суден через протоку Босфор. Зокрема перерване паромне сполучення між європейським та азіатським берегами.

Щонайменше до середи скасували заняття у школах. Заторів у місті немає, адже там діє комендантська година.