RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Не можна стримати сліз: в Чернівцях "копи" здійснили останню мрію вмираючої дитини, відео

У Чернівцях поліцейські здійснили мрію вмираючого від раку мозку 10-річного Сашка Андрійчука, який мріяв стати одним з них.

Про це розповідає "Шпальта".

Лікарі вже не можуть допомогти дитині, лікування зупинено. Скільки часу залишилося у хлопчика точно невідомо, але його дуже мало.

Волонтер Марта Левченко розповіла, що хлопчик уже не говорить і половина його тіла паралізована. Але він все ж спілкується з оточуючими.

"Він пише пальчиками на гаджеті. Ми його запитали, про що він мріє, що його зробило б щасливим і змусило б посміхнутися. Він відповів одним словом: "Поліція". Поліцейські - його кумири. Він сказав, що обов'язково стане одним з них, коли виросте ", - говорить вона.

Волонтер розповіла про це в соцмережах і отримала відгук сотень поліцейських зі всієї країни. Хлопчику пошили спеціальну іменну форму зі спецжетоном. А 15 лютого, близько 80 правоохоронців з Чернівецької та Івано-Франківської областей прийшли в гості до хлопчика і зробили йому сюрприз.

Саша ні про що не знав і в вікно побачив своїх кумирів. Йому вручили форму і жетон, після чого вивезли на вулицю. Там правоохоронці зустріли його оплесками і провели церемонію посвяти в свої ряди. Потім хлопчик вибрав авто, на якому здійснив своє перше справжнє патрулювання.

Нагадаємо, 4 лютого відзначався Всесвітній день боротьби з раком. "Апостроф" розповідав про знаменитостей, яким вдалося здолати цю хворобу.