Лайм

У світі святкують День боротьби з онкологією: ми згадали знаменитостей, яким вдалося здолати рак

Щорічно 4 січня святкують Всесвітній день боротьби з раком

Щорічно онкологічні захворювання забирають мільйони життів у всьому світы, ігноруючи на своєму шляху буквально все: спосіб життя людини, статус, фінансові можливості, рівень медичного обслуговування. Проте рак вже давно перестали називати невиліковною хворобою, адже при збігу деяких факторів (стадія, темпи розвитку, своєчасне лікування) пацієнт отримує непогані шанси на одужання. На щастя, прикладів цього стає все більше.

Щорічно 4 січня святкують Всесвітній день боротьби з раком - свого часу "Міжнародний союз боротьби з онкологічними захворюваннями" (UICC) заснував це свято з метою підвищення обізнаності про рак як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації. До цієї дати theLime згадав історії добре відомих нам людей, які зуміли подолати онкологію.

Роберт де Ніро

Зірка картин "Славні хлопці" та "Таксист" святкуватиме цього року вже 78-ий день народження. Актор так само зайнятий зйомками в нових проектах, чим з року в рік вражає своїх шанувальників. При цьому багато хто і не здогадуються, що одного разу йому також поставили страшний діагноз - рак простати. На щастя, онкологію виявили на ранній стадії, і одразу ж взялися за лікування. У сукупності з відмінною фізичною формою Де Ніро це дозволило успішно попрощатися з хворобою.

Роберт Де Ніро Фото: Instagram / Sir Robert De Niro

Х'ю Джекман

Х'ю Джекмана сьогодні знають не тільки як талановитого актора, а і як активного борця з онкологією. Вперше симптоми раку шкіри у Джекмана з'явилися ще в 2013 році під час зйомок у черговій частині саги "Люди Х". З того часу зірка фільмів Marvel переніс кілька операцій, але час від часу виявляв ознаки розвитку хвороби. Сьогодні Джекман продовжує займатися улюбленою справою та радіти життю, хоча й змушений кожні три місяці проходити ретельні перевірки у фахівців.

Х'ю Джекман Фото: Instagram / Hugh Jackman

Синтія Ніксон

У дитинстві Синтія Ніксон спостерігала, як її мати бореться з раком грудей. Коли ж актрису серіалу "Секс у великому місті" спіткала та ж доля, вона ретельно приховувала цю інформацію від журналістів, так як найбільше боялася, що преса буде ходити за нею по п'ятах і знімати "ексклюзивні" фотографії в коридорах клінік. Онкологію виявили на ранній стадії, своєчасне лікування вже доволі скоро дозволило Ніксон повернутися до колишнього темпу життя і розповісти світу про те, що перемогти рак цілком можливо.

Фото: Instagram / Cynthia Nixon

Майкл Дуглас

Рання стадія - це не про випадок з Майклом Дугласом. У кабінеті лікаря зірка десятків успішних картин дізнався, що хворий на рак язика в четвертій стадії. Шанси на одужання скорочувалися разюче швидко. Найчастіше хвороба вражає людей, далеких від здорового способу життя. Дуглас же заявив журналістам, що виною стала його пристрасть до орального сексу. Як би там не було, актор погодився на курси променевої терапії, і вже незабаром з'явився на прем'єрі другої частини фільму "Уолл-стріт" - "Уолл-стріт: Гроші не сплять".

Фото: Instagram / Michael Douglas

Шерон Осборн

У 2002 році дружина і персональний менеджер Оззі Осборна дізналася про рак товстої кишки, при цьому пухлина встигла поширитися на лімфатичні вузли, що істотно ускладнювало ситуацію. Лікарі взялися за лікування, а в цей час дружина музиканта наполягала на продовженні зйомок телевізійного шоу "Сімейка Осборнів".

Фото: Instagram / Sharon Osbourne

Анджеліна Джолі

Навесні 2013 року колишня дружина Бреда Пітта пішла на відчайдушний крок - актриса перенесла складну операцію з видалення молочної залози, щоб запобігти ризику розвитку раку грудей. Вся справа в тому, що ймовірність розвитку онкології сягала майже 90%, що пояснювалося спадковістю - мати актриси померла від цієї хвороби в 56 років.

Фото: Instagram / Angelina Jolie

  • У жовтні минулого року 70-річний Джефф Бріджес, зірка кримінальній комедії "Великий Лебовські", повідомив підписникам у соцмережі, що лікарі виявили у нього лімфому. За словами актора, медики дають позитивний прогноз на лікування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували