RU  UA  EN

Понеділок, 9 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

9 вересня

Всі новини

Археологи виявили винокурню, пов'язану з "генієм мафії" Аль-Капоне: фото

Археологи виявили залишки самогонного апарату 1920-х років, який, можливо, міг бути частиною колись незаконної операції з продажу спиртних напоїв сумнозвісного гангстера Аль Капоне.

На знахідку натрапили дослідники з Університету Теннессі, пише Daily Mail.

Зокрема, в районі Чарлстона в Південній Кароліні в болоті вони знайшли бочки, шлакоблоки, садовий шланг та інші предмети.

Під час сухого закону тут укладали найбільші угоди в країні.

Всі предмети датовані 1920-ми роками, виходячи з їх розміру і складу.

Також тут знайшли 12-футовий колодязь, який забезпечував роботу нагрівальних елементів, які використовуються для нагріву затору всередині перегінного куба.

Історики відзначають, що сам Капоне приїжджав в цей район на модному лімузині, щоб перевірити роботу.

У 1930 році Charleston Daily Mail писала, що болото розносить "аромат міцних спиртних напоїв по всьому Південному Сходу".

Дослідники продовжують прочісувати ліс і сподіваються знайти деякі особисті речі, що належать бутлегерам, щоб отримати більш чітке уявлення про те, ким вони були.

Аль Капоне - американський гангстер італійського походження, який займався незаконним бізнесом в 1920-1930-х роках на території Чикаго. Під прикриттям меблевого бізнесу він займався виробництвом алкоголю, гральним бізнесом і сутенерством. Його вважають яскравим представником організованої злочинності США епохи Сухого закону і Великої депресії.

Нагадаємо, що в Польщі знайшли великий горщик з монетами, датованими початком 12-го століття.