Вироки для "беркутівців" блокують: адвокат родин Небесної Сотні розкрив резонансні деталі

Фото: з відкритих джерел

Суди, які розглядають справи "беркутівців", підозрюваних у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року, свідомо знищують можливість покарання винних осіб.

Про це розповів адвокат родичів Небесної сотні Віталій Титич в програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV.

За словами правозахисника, навколо справи про розстріли на Майдані існує багато фейків, але насправді розслідування по справі завершено і справа передана до суду ще в 2015-2016 роках Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ, включно з епізодами щодо п'яти "беркутівців".

"Зараз в судах знищуються результати розслідування і ті докази, які були зібрані слідством. Знищується сама процесуальна можливість на підставі цих доказів довести вину у злочинах, які були інкриміновані цим особам. Йдеться про так звані судові диверсії, коли справи не розглядаються судами через відводи, неявки сторін справи, самовідводи суддів і тому подібне. У справах Майдану процесуальні вимоги не виконуються, що і знищує провадження", - заявив адвокат родичів Небесної сотні.

Адвокат нагадав, що раніше суд змінив запобіжний захід деяким "беркутівцям" і випустив їх з-під варти, а вони ухилилися від суду, тому зараз одні підозрювані в суді, а інші - ні.

"Суд в своїй ухвалі про зміну запобіжного заходу фактично оцінив надане обвинувачення і зробив висновок, що ці дві особи вже відбули термін покарання за час перебування в СІЗО, грубо порушивши Кримінальний процесуальний кодекс. Метою цього є здійснення процесуальних диверсій, щоб не дати можливість суду дослідити факти і докази, представлені обвинуваченням", - наголосив Титич.

"Рік провадження не відбувалося, воно було зруйноване і зараз його перспективи доволі примарні", - резюмував Титич.