RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Зібрався швидко і організовано, так і зник: журналісти вказали на ознаки фейковості мітингу проти "Новуса" під Радою

Під Верховною Радою у середу, 17 лютого, відбувся мітинг, учасники якого не представилися журналістам, що прибули на місце подій. Також вони чітко не пояснили причину і мету акції.

Про це йдеться у сюжеті "Апостроф TV".

На плакатах у присутніх були створені немов під копірку звинувачення мережі супермаркетів "Novus" "у торгівлі з окупантами та підтримці "Русского мира". Учасники акції окремо вказали прізвище Влади Молчанової, співвласниці "Новусу".

Причину протесту вони також намагалися пояснити усними заявами.

Як вказують кореспонденти "Апостроф TV", мітинг зібрався швидко та організовано, і так само швидко зник. У той же час соцмережі і телеграм-канали, які поширювали фото і відео мітингу, додали, що мовляв "Novus" бореться з українською мовою".

Слід зазначити, що кілька тижнів тому трапився діаметрально протилежний інцидент. 22 січня, коли вже почав діяти "мовний закон" адміністрація мережі "Novus" звільнила касирку, яка відмовилась обслуговувати клієнта українською мовою.

Ще раніше в мережі Інтернет поширили відео, як нібито в одному з магазинів "Новус" знайшли новорічну іграшку із символікою армії Росії. Це виявилось провокацією, адже іграшку із забороненою символікою підкинули - адміністрація магазинів "Novus" опублікувала відео із камер спостереження. На кадрах хлопець спочатку підкладає новорічну кульку до відділу з дитячими товарами, після чого дістає телефон і починає запис. У коментарях під цим відео користувачі помітили: новорічні іграшки із символікою "Армії Росії", які підкинули в супермаркеті "Новус", уже з'являлися в українських ЗМІ. Користувачі висловили здивування, як ці кульки вони опинилися в руках молодика, який вирішив закласти до "Новусу" інформаційну міну, і припускають, що ці акції та провокації - це атака конкурентів.

Нагадаємо, що акція під стінами КМДА 28 січня, в якій взяли участь, нібито, "ошукані інвестори" столичних мікрорайонів "ЖК "Варшавський", "Варшавський Плюс", "Варшавський 2", виявилася фейковою. Метою її виявилася дискредитація одного з найбільших київських девелоперів Stolitsa Group. Головного виконавця акції вирахували реальні інвестори.